Tijdreizen met VDT naar 2019

VDT levert al meer dan 25 jaar onderdelen voor Volvo’s, BMW, MINI en Saab aan garagisten, specialisten en dealers.

Vanuit het magazijn in Lelystad worden 700 klanten in de Benelux bediend. We spraken met projectmanager Digital Transformation Albert van der Tang.

Project
Magento 2 webshop
Klant
VDT Automotive products

Huisstijl Update

Geen compleet nieuwe huisstijl maar een noodzakelijke update.

De heilige koe bij de hoorns

Voor VDT Nederland hebben we een moderne webshop voor hun auto-onderdelen neergezet. Op basis van Magento 2, met koppelingen naar onder andere Exact Online en TecAlliance.

 

De doelstelling

Een softwareleverancier die met een floppy langskwam om de server te updaten. Dan heb je het over een serieus verouderd systeem. Dat zag Albert ook wel in: “We wisten dat het anders moest, maar hadden geen idee hoe. Het begon met de keuze voor een nieuw ERP-systeem, dat flexibel met ons mee kon groeien.

Om in de woorden van Albert te spreken: een webshop beginnen kan vanuit een holle boom. Maar VDT heeft een enorm netwerk van toeleveranciers en dat werd onvoldoende gebruikt: “Een belangrijke wens was om onze data inzichtelijker en meetbaarder te maken. Juist in de samenwerking met onze toeleveranciers. We waren nog net niet handmatig onze voorraadlijsten aan het bijwerken, maar het scheelde niet veel.”

Bij VDT wisten ze niet goed wat ze van de samenwerking met Tickles konden verwachten. Van het slepen met zwaar metaal spul loop je ineens een kantoor vol computergeeks binnen. “We kwamen vooral met heel veel ideeën en inspiratie binnen. Hoe dat vertaald kon worden naar online oplossingen, wisten we niet. Daar hebben de mannen en vrouwen van Tickles gelukkig wel heel veel verstand van.”

We kwamen vooral met heel veel ideeën en inspiratie binnen. Hoe dat vertaald kon worden naar online oplossingen, wisten we niet. Daar hebben ze bij Tickles gelukkig wel heel veel verstand van.

Albert van der Tang
Eigenaar Vdt

Het resultaat

Afgelopen 7 januari is fase 1 van het project live gegaan. Right on budget, on time, zoals het hoort. “We hadden een flink wensenpakket, dus Tickles is best een tijd bezig geweest. Met name de koppelingen tussen de verschillende systemen hadden veel aandacht nodig.”

Een koppeling met Exact Online is natuurlijk niet heel spannend meer, die maken we wel vaker. Sterker nog, die zit in ons koppel platform Tickles Connect. Juist in de hele specifieke koppelingen lag de uitdaging, waarbij we bijvoorbeeld met export naar en import uit het buitenland te maken kregen. De communicatie tussen de verschillende platforms verliep lang niet altijd vlekkeloos, maar uiteindelijk hebben we het wel voor elkaar gekregen.

Nu hebben we eindelijk toegang tot de data die we nodig hebben om onze klanten nog beter te bedienen!

Albert van der Tang