Algemeen
28 februari 2018 door Marcel

De top 5 must-visit E-commerce events

Er is geen betere manier om je kennis bij te spijkeren van E-commerce, dan het bezoeken van een E-commerce event. Elk jaar zijn er vele E-commerce events in de Benelux die je, soms zelfs gratis, kunt bezoeken. Vanwege het grote aanbod kan het soms lastig zijn je weg te vinden naar een leuk evenement. Wij hebben dit werk voor je uit handen genomen, in ons blog lees je de top 5 van E-commerce evenementen die je niet mag missen!

Meet Magento Netherlands

Het absolute nummer één evenement voor ons is, als full service E-commerce bureau, natuurlijk het Meet Magento Netherlands evenement. Al sinds jaar en dag wordt het Meet Magento evenement ook in Nederland georganiseerd. Sterker nog, op 27 januari 2009 werd het allereerste Meet Magento evenement hier in Utrecht gehouden.Het evenement is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van in totaal 50 Meet Magento evenementen wereldwijd met meer dan 800 sessies(!).

Tijdens Meet Magento vind je alle developers, vertegenwoordigers, marketeers, webshop eigenaren en andere Magento-enthousiastelingen, bij elkaar. Je krijgt de kans om de Magento community te ontmoeten en te spreken, waarbij je ook  lezingen kunt volgen over de allerlaatste Magento trends en ontwikkelingen.

Datum en tijd

vrijdag 1 juni 2018

Locatie

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Prijs

€ 75,44 – € 314,54

Meet Magento Netherlands website

Webshop vakbeurs

De Webshop Vakbeurs is het belangrijkste E-commerce event van België. E-commerce in België is ‘upcoming’ en het biedt voor Nederlandse webshop eigenaren een enorm marktpotentieel. De Webshop Vakbeurs is de ideale manier om een keer kennis te maken met de Belgische cultuur, die verschilt van de Nederlandse cultuur. Wanneer je in België voor het eerst een potentiële klant spreekt, benader deze persoon dan voorzichtig. Direct zeer hoog van de toren blazen, schrikt onze zuiderburen namelijk af. 

De Webshop Vakbeurs staat in het teken van lezingen en tips ten behoeve van bijvoorbeeld je conversie. Wil je weten hoe je een bestaande webshop optimaliseert? Ook dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Webshop Vakbeurs.

Datum en tijd

woensdag 25 april 2018 10:00 – 16:15,
donderdag 26 april 2018 10:00 – 17:00

Locatie

Nekkerhal Mechelen

Prijs

Gratis!

Data Driven Commerce

In de wereld van E-commerce is er onderhand zoveel data beschikbaar, dat je door de bomen het bos niet meer zit. De winnaars in het E-commerce landschap zijn degenen die deze enorme hoeveelheid data om weten te zetten naar een concrete strategie. Op het event Data Driven Commerce kun je een groot aantal lezingen volgen, waaronder de lezing van Cora Kleinhout. Zij gaat je vertellen hoe je data effectief inzet voor jouw omnichannel strategie.

Datum en tijd

donderdag 8 februari 2018, 8:30 – 18:00

Locatie

Straatweg 1b/c, 3604 BA Maarssen

Prijs

€ 350 (niet-leden)

Data Driven Commerce website

Shopping Awards 2018

Een niet te missen evenement is de uitreiking van de Shopping Awards XS en XL. Om mee te dingen voor de shopping awards, dien je als eigenaar van een webshop je webshop aan te melden voor de shopping awards. Wanneer je één van de de Shopping Awards weet te winnen, levert je dat veel voordeel op. Op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie) en bezoekersaantallen van je website, leidt enkel een nominatie al tot meer verkeer naar je website.

De uitreiking valt onder te verdelen in twee gedeeltes: het event en het gala. Op het event (8 maart) worden de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XS en Beste Starter Award bekendgemaakt. Dit evenement is voor deelnemers gratis te bezoeken. Na het event is het tijd voor een gezellige afsluitende borrel!

Het gala van de Shopping Awards vindt een dag later plaats, op vrijdag 9 maart. Hier worden de grote prijzen uitgereikt: de Shopping Awards Publieksprijzen XL, de Shopping Awards Vakprijzen, de Game Changer Award, de Lightspeed Ecommerce50 en Intershop B2B Award. Na het gala is het tijd voor een feestelijke borrel!  

Datum en tijd Event

donderdag 8 maart 2018, 15:00 – 17:00+

Prijs

2 gratis kaarten voor elke deelnemer

Datum en tijd gala

vrijdag 9 maart 2018, 16:30 – 22:00+

Prijs

€ 295 (excl. btw)

Locatie

wordt later bekend gemaakt

Shopping Awards 2018 website

B2B online

Ben je actief in de wereld van B2B E-commerce? Kom dan naar het B2B online event van Emerce. Emerce is een autoriteit op het gebied van E-commerce en koploper wanneer het aankomt op het signaleren van trends en technologieën in de markt. B2B Online wordt bezocht door tal van medewerkers, van directeuren tot online marketing professionals.

Het is een zeer boeiende dag waarin digital commerce centraal staat. Hoe zorg je er als B2B organisatie voor dat je de interne organisatie de omslag laat maken, van een traditionele organisatie naar een heuse ‘digital organisation’? De dag zit boordevol succesverhalen, do’s & don’ts en de laatste trends op het gebied van B2B marketing en E-commerce.

Datum en tijd

donderdag 14 juni 2018

Locatie

Herenweg 55, 3602 AN Maarssen

Prijs

€ 350 (niet-leden)

De B2B online website

E-commerce events in Nederland

Dit was onze top van 5 E-commerce events in Nederland! Uiteraard zijn er nog veel meer gave evenementen die je kunt bezoeken. Ga jij naar één van de evenementen toe die wij hebben behandeld in onze top 5? Stuur ons dan vooral een bericht, wie weet zien wij je dan op één van de evenementen!