Algemeen
Door Lotte

Exit Magento 1 – Stap nu voordelig over op Magento 2

Magento 1 gaat stoppen, althans de ondersteuning van Magento 1. Wat houdt dit in? Er zullen geen updates meer komen, waardoor er mogelijk veiligheidsrisico’s ontstaan. Dit risico wil je als webshophouder natuurlijk niet lopen, zeker niet vanwege de nieuwe AVG-wet.

Waarom stopt Magento 1?

Magento 1 is ontwikkeld in 2007. De afgelopen jaren is deze versie vele malen uitgebreid en zijn er vele aanpassingen op gedaan, maar de limiet is bereikt. Om nieuwe ontwikkelingen door te voeren en te kunnen blijven groeien, moest er een nieuwe kern komen. Zo is Magento 2 geboren. Magento 1 wordt vanaf juni 2020 niet meer ondersteund. Hoewel dit nu nog ver weg lijkt, is het zeer belangrijk hier nu al rekening mee te houden en je erop voor te bereiden.

Waarom over naar Magento 2?

Magento is één van de grootste e-commerce-oplossingen wereldwijd. Er zit een grote community achter, waardoor er veel extensies en toevoegingen beschikbaar zijn. Zo is Magento bijvoorbeeld makkelijk te koppelen aan diverse boekhoud-, finance, ERP, HRM en CRM systemen, denk daarbij aan Exact of AFAS.
Met Magento 2 is er een nieuwe tijdperk in het E-commerce landschap aangebroken. Het gaat verder waar zijn voorganger tekort schoot en biedt voordelen voor zowel de ontwikkelaar als de webshophouder. Zo is een Magento 2 shop 20% sneller, de interface van het dashboard en admin is overzichtelijker en vriendelijker in gebruik, er zijn betere standaard modules beschikbaar en het doorvoeren van veiligheidsupdates is makkelijker. Natuurlijk is er ook gedacht aan de klantervaring, de user experience van de Magento 2 shops is subliem en door het responsive design worden de shops op alle devices goed vertoond.

Wil jij  upgraden naar Magento 2? Goed nieuws, je bent mooi op tijd! Beter nieuws, Tickles heeft een thema ontwikkeld voor Magento 2. Dit maakt de overgang sneller, beter en voordelig.

Tickles biedt een snelle oplossing: Magento Blueprint

Tickles Blueprint is een Magento 2 thema ontwikkeld door Tickles. Blueprint is gebaseerd op het standaard thema van Magento 2 met toevoegingen en aanpassingen die wij en onze klanten graag in elk/hun project terug zien. Ook zit er in Blueprint een standaard pakket aan modules, die wij zelf of andere ontwikkelaars gebouwd hebben (immers, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden).

Wat een maatwerk module is voor de ene klant, zal voor de daaropvolgende klant een standaard af te nemen module worden. Zo bouwen wij samen met de klant een enorm scala aan modules op om ze vervolgens voordelig weg te kunnen zetten. De modules kunnen makkelijk geüpdate en onderhouden worden binnen Blueprint zelf.

De belangrijkste voordelen van Blueprint op een rij:

  • Magento 2 webshop binnen anderhalve maand
  • Verbeterde modules zonder extra kosten
  • (met SLA) Continue updates en verbeteringen binnen een draaiende shop zonder dat je het merkt
  • Blueprint Magento 2 webshops kunnen wij realiseren vanaf €12.500,-

Omdat wij officieel Magento business solution partner zijn, kunnen wij je altijd voorzien van up-to-date informatie. Komt er bijvoorbeeld een update aan voor Magento? Dan zijn wij daarvan als één van de eersten van op de hoogte. Daarnaast kan Tickles als Magento partner je ook uitstekend begeleiden in de overstap naar Magento 2.

Wil jij ook de overstap maken naar Magento 2? Of ben je nieuwsgierig geworden naar het Tickles Blueprint en de eindeloze mogelijkheden die Blueprint biedt? Wij komen graag bij je langs! Stuur ons daarvoor gerust een bericht of plan direct een afspraak in.