Algemeen
3 januari 2018 door

Shopping apps: ook voor B2B een goed idee

Wie denkt dat shopping apps alleen interessant zijn voor B2C-bedrijven, heeft het mis. We schreven eerder al dat de B2B-klantreis verandert, en dat de smartphone daar een steeds grotere rol in speelt. Het is belangrijk om zichtbaar te zijn op de smartphone van je klant, en een van de beste manieren om dat te doen is met een app. In dit artikel lees je meer over shopping apps voor jouw B2B-organisatie.

Shopping app of responsive website?

Wil je als B2B-partij relevant blijven, dan kun je de opkomst van smartphones niet negeren. Volgens onderzoek van Google is het gebruik van smartphones in de B2B-klantreis de afgelopen jaren met 91% toegenomen, en het aantal mobiele aankopen met 22%. Genoeg reden om te zorgen dat je bedrijf ook mobiel goed zichtbaar is.

Natuurlijk heb je een website, en misschien gebruik je ook al een webshop. Hopelijk zijn ze responsive. Dat wil zeggen dat je website- en shop zich automatisch aanpassen aan het apparaat waarop ze bekeken worden. Met een responsive website heb je al een belangrijke stap gezet, maar een shopping app zorgt voor net dat beetje extra.

Dat heeft alles te maken met de mobiele paradox, waar onze partner Jmango360 al eens over vertelde. De mobiele paradox houdt in dat, ondanks sterk stijgend mobiel verkeer, de mobiele transacties en loyaliteit achterblijven. 60% van de bezoekers komt bijvoorbeeld niet terug na hun eerste bezoek, en tot wel 98% van de winkelmandjes op mobiele sites wordt voortijdig verlaten.

Dat komt omdat mobiele (of responsive) websites prima in staat zijn om verkeer te generen, maar er slecht in slagen om bezoekers over te halen om iets te kopen. Iets waar een shopping app juist wel heel geschikt voor is.

Een responsive website en een app dienen dus verschillende doelen. Een website is echt noodzakelijk om je aanwezigheid te vergroten en nieuwe klanten te werven. Is je website voor elkaar, maar blijven mobiele transacties nog steeds achter? Dan kan een goede app de oplossing voor je zijn.

Voordelen van een shopping app

Uit een onderzoek van Compuware bleek dat 85% van de ondervraagden liever een app gebruikt dan een mobiele website. Dat komt omdat apps handiger, sneller en makkelijker te bedienen zijn. Een shopping app heeft daarnaast nog meer voordelen.

Gebruik smartphone-slimmigheden

Als je een shopping app ontwikkelt, kun je gebruikmaken van alle slimmigheden in een mobiele telefoon, zoals de GPS-functie, camera’s en de ingebouwde gyroscoop.

Een smartphone waarop te zien is dat de 9292 ov app de gps functie van de smartphone gebruikt.

Zo kun je bijvoorbeeld een app maken met een barcodescanner. Je klanten hoeven dan alleen maar de producten te scannen die ze nog eens willen bestellen, wat een hoop tijd scheelt.

Push-berichten versturen

Via een shopping app kun je push-berichten versturen naar je gebruikers. Push-berichten worden ontzettend goed bekeken, dus dit is een ideale manier om je klanten aanbiedingen te doen. Daarnaast blijf je sneller top of mind, omdat je klanten steeds het logo van je app op hun smartphone zien.

Sneller langs de kassa

Het percentage onvoltooide transacties is op mobiele websites vaak erg groot. Dat komt omdat gebruikers veel gegevens moeten invoeren, en dat werkt vaak niet heel prettig op een smartphonescherm. In een app kun je snellere en eenvoudigere betaalmethodes aanbieden, omdat gebruikers standaard ingelogd zijn.

Zelf bouwen of laten doen?

Als je de keuze voor een shopping app hebt gemaakt, dan is de volgende vraag of je ‘m zelf gaat ontwikkelen of het laat doen. Voor de meeste organisaties is het goedkoper om het uit te besteden, omdat er erg specialistische kennis nodig is.

  • Om de ontwikkeling in goede banen te leiden, heb je een projectmanager nodig met verstand van zaken.
  • Je ontwikkelt voor meerdere mobiele platforms, die elk hun eigen bijzonderheden hebben.
  • Er is personeel nodig om de servers waar je app op draait in te richten en te onderhouden.
  • Je app moet geïntegreerd worden met je ERP-systeem of Magento-webshop.

Laat ons het zware werk doen

Tickles is gespecialiseerd in het ontwikkelen van shopping apps voor B2B-organisaties. Samen met onze partner Jmango360 hebben we alle kennis in huis om jouw wensen te vertalen naar een gebruiksvriendelijke app. We koppelen ‘m direct met je Magento-webshop en laden al je producten ook alvast in. Onze ontwerpers zorgen voor een uniek design en een geweldige gebruikerservaring.

Neem contact met ons op