Webshops
Websites
17 oktober 2017 door Marcel

Een snellere webshop dankzij onze backend developers

Niemand zit te wachten op een webshop met een lange laadtijd. Een webshop hoort supersnel geladen te worden, zodat er minder bezoekers afhaken en er meer bezoekers overblijven die kunnen converteren. Wanneer een bezoeker je Magento webshop bezoekt, moeten de pagina’s opgehaald worden van de server. Na een FPC (Full page cache) moeten deze pagina’s opnieuw geïndexeerd worden. Dit proces kostte veel tijd en pagina’s werden één voor één geïndexeerd. Door de module die door onze backend developers is geschreven, wordt dit proces nu tegelijkertijd uitgevoerd, waardoor het opwarmen van de cache veel minder tijd in beslag neemt. Dit zorgt ervoor dat je pagina’s sneller laden en er minder bezoekers afhaken!

De nieuwe feature: multi-threaded cache warmer

De backend developers bij Tickles hebben voor de meest recente release van Hypernode een update uitgevoerd voor de cache warmer. De cache warmer leest normaliter alle url’s in je sitemap.xml. Hierdoor is de snelheid van je Magento shop al geoptimaliseerd voordat de eerste bezoeker online is. Dit is uiteraard erg belangrijk, gezien de snelheid waarmee pagina’s worden geladen van grote invloed is op tal van factoren. Waaronder het uiteindelijke aantal websitebezoekers wat op je site blijft in plaats van direct weg te klikken.

Daarnaast kan de cache warmer ook de snelheid, waarmee de pagina wordt geladen, meten. Daarmee is het ook mogelijk het verschil in laadtijd op de productie omgeving en live versie te achterhalen.

Dit proces kost tijd en voorheen werden deze verzoeken zelfstandig van elkaar uitgevoerd. Met de hypernode multi-threaded cache warmer, kunnen deze verzoeken tegelijkertijd worden uitgevoerd. Het development team van Tickles heeft de complete code hiervoor geschreven en daar zijn we best trots op! 😉

Code van de update die door de Tickles back-end developers is ontwikkeld voor Hypernode

Wil je er meer over weten? Bekijk dan hier de release van hypernode.

Magento is te downloaden als open source en fungeert dan als Content Management Systeem (CMS) voor je website. Het is echter ook mogelijk om een Hypernode aan te schaffen bij Byte.

Een afbeelding die weergeeft waaruit Hypernode bestaat

Bron: Byte

Wanneer je ervoor kiest om bij Byte de hypernode af te nemen, betekent dit dat je Magento webshop direct in de cloud gehost wordt met daarbij inbegrepen: platform optimalisatie, onderhoud, applicatie monitoring en meer. De snelheid van de uiteindelijke webshop wordt daarmee hoger, je hebt de beschikking over kant-en-klare Magento development tools en je Magento omgeving staat direct gereed.

De techniek en meer

Vind je het leuk om meer te weten te komen over de achterliggende techniek van een website? Laat het ons dan weten. Dan gaan wij ervoor zorgen dat wij regelmatig met soortgelijke blogs schrijven, om jou een kijkje in de keuken van Tickles te geven. Andere leuke suggesties zijn natuurlijk ook altijd welkom.